Not likeable

Vissa människor bara har det: En förmåga att få folk att gilla dem.

Många populära författare, exempelvis, lyckas med hjälp av ett varmt och personligt tilltal att få läsare att läsa vidare trots att språket kanske inte är bäst eller storyn inte är helt vattentät. Det finns en person där bakom som man finner djupt sympatisk.

Dessa författare kan skriva banaliteter på Instagram stories eller ambitiösa romaner och i båda formaten håller de läsaren fast för att de är så lätta att tycka om. Man vill vara med dem. Hänga med dem i deras fantasier och funderingar.

Sen finns det andra sorter. Som jag. Och jag har insett att jag tvärtom är mycket svår att tycka om. De flesta gillar inte det jag skriver och mig gillar de absolut inte. Det är nåt med min personlighet, den verkar vara djupt störd för de flesta, tror jag, man undrar vad jag är för djävel egentligen?

På sätt och vis är det lustigt. För innerst inne är jag en rätt snäll man. Men kanske bär jag på en ondska, eller kanske ett elakt stråk som det heter på svengelska, som stöter bort folk. Eller kanske bara ett mörker som skrämmer och hotar att svälja dem som råkar ta sig en för nära titt?

Eller så är jag bara ännu en i raden grå och menlösa medelmåttor som inte har mer att erbjuda än en ganska logisk hjärna som kan räta ut vissa frågetecken, men i annars bara är en i en gigantisk massa av nobodies.

Kommentarer inaktiverade.