Att bojkotta Bokmässan…

… på grund av att Nya Tider är utställare är som att avstå från att ta sig ett dopp vid stranden där det finns en störande broms och sen anslå en varningsskylt för allmänheten.

Det jag vill säga är att bojkott och upprop är en överreaktion som dessvärre är medvetet framprovocerad av en motpart som egentligen inte har mycket till reell makt; det är att gå i fällan, låta sig spelas och ger endast utdelning för neo-nazisterna och fascisterna i och omkring Nya Tider.

Det vi bör göra är att delta i mässan om vi tänkt det, inte aktivt söka någon slags ”debatt”, eftersom vi har att göra med historierevisionister och konspirationsteoretiker, och därför inte heller ställa upp på arrangerade samtal vilket skulle ge viss legimitet åt deras lögner, men sakligt och bestämt ge svar på tal om de söker upp och tilltalar oss, givetvis polisanmäla vid hot och våld, men annars inte ägna dem någon uppmärksamhet; de behöver dränkas i yttrandefrihetens mångfald och den stora massans åsikter som ju ligger så långt ifrån deras, och på så vis sjunka tillbaka ner i sin marginaliserade tillvaro där de hör hemma.

One response to “Att bojkotta Bokmässan…

  1. Väl skrivet! I en demokrati ska vi som skriver bekämpa dem med just orden. På en Bokmässa har vi ju alla en stor makt i det skrivna ordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s